- jardins
- panorama
- manzara
- huzur
- deniz koku
- (15 more)
- Populaires
- Actifs récemment
- Çok Gezen GençDécembre 30, 2012Boğazın en fiyakalı yerine kurulmuş ve doyumsuz manzarasıyla İstanbul'da görülmesi gereken yerlerdendir! 90 gün gibi kısa bir sürede Anadolu Hisarı'nın tam karşısına 1452 yılında inşa edilmiştir!A voté pour il y a Il y a 2 semaines
- Yeni evim diye demiyorum bogazin en muhtesem deniz ve kopru manzarasi, temiz havasi ve sakinligi ile en gozde yerlerinden birisi.....havasi tertemiz ve deniz kokuyo....sokaklarindan tarih fiskiriyo..A voté pour il y a 4 Dec 2024
- Gül 🌍Novembre 28, 2016Boğaz'ın en dar kısmında karşı karşıya duran iki taş hisar. Gelin ve bu güzel manzarayı mutlaka görün :)
- Cem PerinAvril 23, 2018Cool views of the city and nothing else. Research the history beforehand since this is not a museum but a barren fortress. The mosque at the amphitheater is a clear allegory to Turkey’s current state.
- FoodieNovembre 13, 2018One of the most impressive attractions in Istanbul of great hist.importance. Must visit. You can climb around and get nice views, but are not allowed to climb the towers. There is a toilet inside.
- Martin AngelettiAoût 11, 2014The views are amazing. Just let yourself wander from stairs to towers, and towers, and stairs. Get instant gratification with each step. Follow your instincts and keep finding better & better views.
- 𝙶𝚘𝚗𝚣𝚊𝚕𝚘 𝙰𝚛𝚎𝚗𝚊𝚜Décembre 17, 2013Check out this amazing book covering the siege of Constantinople and the purpose of why this fortress was built: http://www.amazon.com/1453-Holy-Constantinople-Clash-Islam/dp/1401308503/ref=pd_sim_b_1
- DevochkaseveraOctobre 25, 2015Невероятно красивый вид на мост Фатих Султан Мехмета! Мы попали в дождь, поскольку было тепло-зонт не удручал) сама башня закрыта, пускают только в сад. Прогулка мин на 40, с толком и остановками)
- fıratDécembre 4, 2017İnsanlık tarihinin en önemli ihtiyaçlarından, güvenlik ve huzur; bu iki şeyi daha ilk adımlarınızda hissedebileceğiniz muazzam yerlerimizden biri, ayrıca manzarası da muhteşem 👌🏻
- RosemoonAvril 4, 2017İstanbul dan daha güzel bir şehir var mi acaba dünyada İllaki güzel ve eşsiz yerler var ama İstanbul'un yeri eşsiz
- Andrey KaledaOctobre 20, 2015Хоть и не очень много времени уйдём на осмотр самой крепости, но виды из неё открываются просто потрясающие. По музейной карте вход бесплатный. Рекомендую, не пожалеете.
- Alp İOctobre 26, 2024Fatih Sultan Mehmet tarafından 1452 yılında inşa ettirilmiştir. Hisarın inşa amacı İstanbul’u kuşatınca şehre boğazın kuzeyinden gelebilecek yardımları engellemek ve olası saldırılara engel olmaktır.
- Jaber MohammadJanvier 3, 2013قلعة روملي حصار. بناها السلطان محمد الفاتح في عام 1451 للميلاد كإحدى أهم جوانب خططه لفتح القسطنطينية. ساهمت في تجفيف موارد الدولة البيزنطية عن طريق منع وصول الإمدادات لها عن طريق البحر.
- Inna LukaMai 5, 2013Прекрасные виды на Босфор! Громадная крепость! Есть где полазить, но берите удобную обувь! Высоко и идти по ступеням по краю крепостных стен.
- Olga GontarenkoAvril 16, 2017Со склонов старинной крепости открывается прекрасный вид на азиатскую часть Стамбула. На территории крепости очень тихо и спокойно. Мало туристов.
- YaseminJuillet 15, 2019Rumeli Hisarı tarihi dokusu ve deniz manzarası ile en sevdiğim yerlerden biri.
- Düşünüyorum bir yağmur damlası olsam baş ucunda bir yere konsam öyle bir tutunsamki çıkmasam saçlarının arasında kalsam orada neşene gülücük katsam seni herseyden koruyan bir ANGEL inde ben olsam
- Kler KampeasSeptembre 25, 2015Manzara, doğa, huzur. Şehrin içinde olan ama bir o kadar da dışında hissettiren... Keşke yönlendirmeler ve tarihçesi daha iyi aktarılsa...
- BurcuJuillet 5, 2016Rüzgarın hiç eksik olmadığı nefes alınabilecek yerlerden bir tanesi yalnız, arkadaşlarla ya da aile ile uzun yürüyüşlerin yapılabileceği, huzur bulunabilecek sahil yolu
- يمان YamanJuin 12, 2015قلعة روملي حصار - أمر ببنائها السلطان "محمد الفاتح" في الفترة الممتدة بين سنتيّ 1451 و1452، لمحاصرة القسطنطينية تمهيدًا لفتحها. سُميت أبراجها الضخمة الثلاثة تيمنًا بوزراء السلطان في ذلك الوقت
- Dünyagöz HastanesiDécembre 9, 2013Hem turistlerin hem de İstanbulluların kesinlikle bir hafta sonu kahvaltısı için ya da tarihi yapıyı ve Boğaz manzarasını görmek için mutlaka gelmesi gereken mekanlardandır.
- Amal AlhartaniJuin 28, 2019Nice view! I like the castle history. But I thought that i can go to the top but we couldn’t 😢 it’s not allowed.
- 💜💜💜Juillet 17, 2014Bir deniz aşığı olarak deniz olan her yeri seviyorum gece gündüz farketmiyor ruhumu dinlendiriyor.👍👍👍❤️❤️
- Akshay PatilAvril 22, 2015"Climb around on the ramparts in a way the US would never allow you to do. Great views and a fun hour." - John Jaeger
- Sibel DemircioğluJanvier 9, 2018Manzara süper ama rüzgardan mahvoldum diyebilirim😁Tarihi doku içerisinde huzurlu ama soğuk bir gün.Yarın hasta olmazsak iyidir😂
- Emir ErtenAoût 15, 2014Orhan Veli'nin ''Urumeli hisarına oturmuşum, oturmuşum da bir türkü tutturmuşum'' mısralarında bahsettiği önemli tarihi bir değer.
- M. B.Octobre 17, 2015There's nothing much to do, but somehow enjoyed spending time there and enjoyed the view
- Servisi yavaş ve hatali olsada okey oynamak için gittigim güzel bi adres okey iynamak istiyorsaniz en ustkat manzara ve okey keyfi mutis..
- Folklorik TurizmAoût 16, 2016Hisarin cevresindeki kafelerden birinde kahvalti yapmadiysani mutlaka deneyin muhtesem manzarada bonusu.
- Mod GOctobre 9, 2016ماشاء الله قلعة عظيمة مبنية في مضيق مع اطلالة خرافية لكن قفلو الادوار العليا فيا لانه خطيرة على السياح بقيت الحديقة فقط
- Muhammed Soysal🤴🏻🇺🇸🇹🇷😎🌍🌴🌞🌊💪Avril 18, 2015Avrupa yakasının boğaz manzaralı en güzel kalesi olan rumeli hisarını görmeyi hepinize tavsiye ederim 💯😎
- Murat YILDIZDécembre 15, 2015Sahilde yürümek banklarda oturup denizi izlerken yerleri kirletmeden çekirdek çitletmek paten kaymak huzur verici bir ortam.
- Tuğba PehlivanJuin 23, 2013İzlemeye doyamadığım manzarasıyla, her gidişimde anılarımı tazelediğim, deniz kokusuyla huzur bulduğum tek kelimeyle muhteşem bi yer..
- Gözde Yenidokur MolaOctobre 25, 2015Manzara mukemmel.. haftasonlari hava da guzelse cook kalabalik oluyor kafa dinlemek icin tercih etmeyin..
- Semra YılmazNovembre 21, 2021Sokakların eşşiz güzelliği çıkacağı yerin büyüsünü tahmin etmek hiç zor değil ❤️🎈✅
- Onur ErgunMars 4, 2016Tek kelime ile mikemmel. Nasil bakarsan oyle gorebilirsin. Karsinda bogaz. Bazn koskca bir geminin ansizin gectigini gorursun minicik hayllerini dagitarak. Bazendeminicikbirgemi kocamanhayallerinisusl
- Deniz MakalAoût 26, 2018Önündeki otopark her zaman dolu bunu göze alarak gidin. Içeride surlara çıkmak yasak onun haricindeki yerleri gezebiliyorsunuz. Giriş kişi başı 10TL.